>

Het milieuplaatje

ISOMO neemt al jarenlang de impact op het milieu bijzonder ernstig. Zo werden er reeds tal van maatregelen genomen om tijdens de productie het energieverbruik laag te houden, de schadelijke uitstoot te verminderen, het waterverbruik aan banden te leggen, het transport te optimaliseren ... Geen enkele moeite wordt gespaard om de ecologische voetafdruk van de producten te verkleinen.

Milieuvriendelijk materiaal

EPS is op zich een milieuvriendelijk product. Het bestaat voor 98 % uit lucht en slechts voor 2 % uit polystyreen. Bovendien bevat het geen CFK' en geen giftige stoffen. Het eigenlijke productieproces is mechanisch, nergens worden er chemische stoffen gebruikt in de productieketen. Zowel tijdens de productie als tijdens het gebruik is geëxpandeerd polystyreen een volstrekt veilig product voor mens en omgeving.
Bovendien verlagen ISOMO isolatieproducten de energiekosten, wat een zeer gunstige invloed heeft op het broeikaseffect.

Volledig recycleerbaar

In tegenstelling tot vele andere isolatiematerialen is Geëxpandeerd polystyreen aan het eind van zijn levensfase volledig recycleerbaar en voldoet daarmee aan de 'cradle-to-cradle' filosofie. Gerecycleerd polystyreen wordt bijvoorbeeld gebruikt als secundaire grondstof bij de aanmaak van isolerende bakstenen, isolerend beton en isolerende chapes. Ook het afval afkomstig van het productieproces komt niet in het milieu terecht. Zelfs het stof van de zaagmachines wordt opgevangen en hergebruikt als secundaire grondstof.

 


Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie